Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Κάθε συνοικία με μέγεθος όσο ένα χωριό…

Οι τέσσερις συνοικίες της Τσαγκαράδας Η Τσαγκαράδα αποτελείται από τέσσερις συνοικίες, με διαφορετικό χρώμα η κάθε μία. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειώσουμε ότι η κάθε μία συνοικία θα μπορούσε να αποτελέσει και ξεχωριστό χωριό, από πλευράς μεγέθους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο σημείο από όπου να μπορούμε να αντικρίσουμε ολόκληρο το χωριό, εκτός κι αν έχουμε σκάφος να μπούμε στη θάλασσα και να ξανοιχτούμε σε απόσταση 1-2 μίλια από την ακτή.

Σημείο αναφοράς για την κάθε συνοικία είναι η κεντρική πλατεία με τον Ιερό Ναό να δεσπόζει επιβλητικό, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

Έτσι, η κάθε συνοικία έχει τον δικό της πολιούχο, κατά τον εορτασμό του οποίου πραγματοποιείται παραδοσιακό πανηγύρι.

Εντελώς συμπτωματικά, οι τρεις συνοικίες (Αγία Κυριακή, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος), εορτάζουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου (ντόπιων αλλά και επισκεπτών του χωριού).

Σε αντιστάθμισμα, στην συνοικία των Αγίων Ταξιαρχών πραγματοποιείται παραδοσιακό πανηγύρι κατά τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων, η εκκλησία των οποίων βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία.

Photo gallery

Τοποθεσία στον χάρτη