…πρώτες ύλες
Στον «Παράδεισο» αναγνωρίζοντας την αξία της μεσογειακής διατροφής και το πλήθος των Πηλιορείτικων συνταγών, επιμένουμε στην χρήση παραδοσιακών ποιοτικών πρώτων υλών για την παρασκευή αρωματικών και γευστικών συνταγών όπως τις κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε στην ταβέρνα, είναι δικής μας παραγωγής και ανήκει στην κατηγορία έχτρα παρθένο.
Παράγεται από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα σε διάφορους ελαιώνες στην Τσαγκαράδα χωρίς να υπόκειται σε κάποια επεξεργασία, με στόχο να διατηρήσει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά.
Λαχανικά
Το μεγαλύτερο μέρος των λαχανικών, κυρίως τους θερινούς μήνες, παράγεται με βιολογικές πρακτικές στο αγρόκτημά μας.
Δοκιμάστε την ντοματοσαλάτα τους καλοκαιρινούς μήνες για να διαπιστώσετε μόνοι σας την πραγματική γεύση που εμπεριέχουν τα συστατικά της.
Οι κολοκυθοανθοί συλλέγονται πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να είναι έτοιμοι στο πιάτο σας μέχρι το μεσημέρι.
Τα βλήτα το καλοκαίρι είναι από τις πιο περιζήτητες σαλάτες και συλλέγονται καθημερινά. Το χειμώνα δε, την τιμητική τους έχουν οι ζοχοί.
Φρούτα
Δαμάσκηνα, κορόμηλα, ροδάκινα, αχλάδια, σταφύλια είναι μόνο μερικά από τα φρούτα που θα βρείτε στην ταβέρνα μας φρεσκο-κομμένα καθημερινά.
Παράγονται στο αγρόκτημά μας στην περιοχή Καραβοστασιά της Τσαγκαράδας, με απόλυτα βιολογικές πρακτικές.
Κρέατα
Τα κρέατά μας διαλέγονται προσεκτικά και είναι πάντα φρέσκα ώστε να μην χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά.