…ο εσωτερικός χώρος

Ο εσωτερικός χώρος του «Παράδεισου» έχει φτιαχτεί με τρόπο τέτοιο που να εκφράζει τα χρώματα και το ύφος της παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Ύστερα από τις μικρές παρεμβάσεις που επήλθαν όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν από την έναρξη της λειτουργίας μέχρι πρόσφατα, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για μία «γενναία» και εκ βαθέων ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου. Την 4η Δεκεμβρίου του 2015 ο «Παράδεισος» μετά από 3 μήνες κοπιαστικών εργασιών ξανά-άνοιξε τις πύλες του εντελώς ανανεωμένος, έχοντας έντονο το στοιχείο της πέτρας και του ξύλου και με επιρροές από τα παραδοσιακά σπίτια του Πηλίου.
Το πάντρεμα της κόκκινης αλλά και μπλε πέτρας Πηλίου σε συνδυασμό με τις διάφορες φυσικές αποχρώσεις που παρουσιάζουν οι παραδοσιακές πλάκες Πηλίου στο δάπεδο, δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα που όμοιό του θα βρει κανείς στα παλιά αρχοντικά της περιοχής.
Ο χώρος έχει διακοσμηθεί με μοναστηριακού τύπου έπιπλα, εξολοκλήρου χειροποίητα κατασκευασμένα, καθώς επίσης με αντικείμενα αντίκες που συλλέχθηκαν και αναπαλαιώθηκαν με μεράκι. Τους τοίχους κοσμούν παραδοσιακοί πίνακες του αειμνήστου ζωγράφου Γεωργίου Μπονέλου που απεικονίζουν σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής (π.χ. Μυλοπόταμος).
Το αποκορύφωμα είναι η ξυλοκατασκευή στο ταβάνι η οποία δένει αρμονικά με την πέτρα και τα χρώματά της, δίνοντας μία αίσθηση ζεστασιάς μοναδική.

AddThis Social Bookmark Button