…λίστα κρασιών
Ε δώ και χιλιάδες χρόνια το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των γαστριμαργικών απαιτήσεων μας. Φίλος και σύντροφος στο φαγητό. Εξάλλου οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν…
Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου
Η νέα αρχή της ταβέρνας μας, μας βρίσκει με μια ανανεωμένη λίστα κρασιών η οποία είναι αποτέλεσμα πολύμηνης αναζήτησης και προτάσεων ειδικών του είδους.
Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη ώστε να αναδεικνύει και να συνοδεύει ιδανικά τη γαστρονομική εμπειρία στην ταβέρνα μας, καλύπτοντας όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών από τον Ελληνικό αμπελώνα, ενώ ανανεώνεται και εμπλουτίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τα λευκά κρασιά συνήθως παρασκευάζονται από λευκά σταφύλια ή από μαύρα σταφύλια στα οποία όμως ο χυμός έχει απομακρυνθεί γρήγορα από το φλοιό και δεν προλαβαίνουν να χρωματιστούν. Συνήθως είναι πιο δροσιστικά, πιο «φρέσκα» από τα κόκκινα.
Στον «Παράδεισο» μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα από ετικέτες ελληνικών λευκών οίνων από τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιού. Βρείτε το κρασί που σας ταιριάζει!
Λευκά Κρασιά (αναλυτικά)
Στον «Παράδεισο» μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα από ετικέτες ελληνικών λευκών οίνων από τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιού. Βρείτε το κρασί που σας ταιριάζει!
Λευκά Κρασιά (αναλυτικά)
Το κόκκινο κρασί φτιάχνεται από σταφύλια με μαύρο φλοιό. Ο χρωματισμός προέρχεται από την επαφή του χυμού με τον φλοιό κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Στο φλοιό εκτός από το χρώμα περιέχονται και οι τανίνες που δίνουν στα κόκκινα κρασιά την ιδιότητα να προκαλούν μούδιασμα στη γλώσσα και στα ούλα όταν τα δοκιμάζουμε. Τα κόκκινα κρασιά συνήθως ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια.
Κόκκινα Κρασιά (αναλυτικά)
Κόκκινα Κρασιά (αναλυτικά)
Τα ροζέ κρασιά προέρχονται από μαύρα σταφύλια στα οποία η επαφή του χυμού με τον φλοιό κρατάει λιγότερο από ότι στα κόκκινα. Έχουν λιγότερο σώμα από τα κόκκινα αλλά περισσότερο από τα λευκά και συνήθως πίνονται δροσερά με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες.
Ροζέ Κρασιά (αναλυτικά)
Ροζέ Κρασιά (αναλυτικά)
Βιολογικά κρασιά, ονομάζουμε αυτά που προέρχονται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Η βιολογική καλλιέργεια απαγορεύει τη χρήση οποιωνδήποτε χημικών, ή συνθετικών λιπασμάτων, βελτιωτικών, καθώς και κάθε είδους φυτοφαρμάκων. Επιτρέπει, όμως, αντίστοιχα, τη λελογισμένη προσθήκη φυσικών ουσιών. Το αμπέλι και τα σταφύλια αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς την αλλοίωση από διάφορα χημικά παρασκευάσματα και δημιουργούν δικά τους αντισώματα.
Στον «Παράδεισο» έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε ίδιους συνδυασμούς ποικιλιών…
Κτήμα Θεόπετρα, Μετέωρα, Μαλαγουζιά - Ασύρτικο (βιολογικό)
Κτήμα Γεροβασιλείου, Λευκό, Μαλαγουζιά - Ασύρτικο
Βιολογικά Λευκά Κρασιά (αναλυτικά)
Στον «Παράδεισο» έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε ίδιους συνδυασμούς ποικιλιών…
Κτήμα Θεόπετρα, Μετέωρα, Μαλαγουζιά - Ασύρτικο (βιολογικό)
Κτήμα Γεροβασιλείου, Λευκό, Μαλαγουζιά - Ασύρτικο
Βιολογικά Λευκά Κρασιά (αναλυτικά)
Βιολογικά κρασιά, ονομάζουμε αυτά που προέρχονται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Η βιολογική καλλιέργεια απαγορεύει τη χρήση οποιωνδήποτε χημικών, ή συνθετικών λιπασμάτων, βελτιωτικών, καθώς και κάθε είδους φυτοφαρμάκων. Επιτρέπει, όμως, αντίστοιχα, τη λελογισμένη προσθήκη φυσικών ουσιών. Το αμπέλι και τα σταφύλια αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς την αλλοίωση από διάφορα χημικά παρασκευάσματα και δημιουργούν δικά τους αντισώματα.
Βιολογικά Κόκκινα Κρασιά (αναλυτικά)
Βιολογικά Κόκκινα Κρασιά (αναλυτικά)
Οι γλυκείς οίνοι προκύπτουν από την παραμονή στο κρασί αζύμωτων σακχάρων. Τα αζύμωτα σάκχαρα προκύπτουν από την προσθήκη (ενίσχυση) αλκοόλης γεωργικής προέλευσης στην αρχή ή κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και προκύπτουν οι οίνοι «vin de liqueur» ή «φυσικός γλυκός» ή «vin doux naturel» ή από την αδυναμία των ζυμών να φέρουν εις πέρας την ζύμωση μετά από ένα αλκοολικό βαθμό και έπειτα καθώς ο μούστος προέρχεται από λιαστά σταφύλια με υψηλή συγκέντρωση σακχάρων και προκύπτουν οι οίνοι «φυσικός γλυκός» ή «vin naturellement doux».
Γλυκά Κρασιά (αναλυτικά)
Γλυκά Κρασιά (αναλυτικά)
Αφρώδης ονομάζονται εκείνοι οι οίνοι που περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα που έχει προκύψει με τη μέθοδο ζύμωσης σε κλειστή δεξαμενή (μέθοδος Charmat) και μικρή ωρίμανση (6 μήνες) ή και καθόλου, παράδειγμα Moscato D’Asti, αλλά και εκείνοι οι οίνοι που παράγονται με την μέθοδο Καμπανίας (δεύτερη ζύμωση στη φιάλη) ή Method Tradiotional και ωρίμανση που φτάνει έως και ένα χρόνο, παράδειγμα ισπανική Cava.
Αφρώδη Κρασιά (αναλυτικά)
Αφρώδη Κρασιά (αναλυτικά)
Δεν βρήκατε το κρασί της αρεσκείας σας; Ο «Παράδεισος» σας δίνει την δυνατότητα να φέρετε το δικό σας κρασί…