Σύνορο, Κτήμα Σκούρα


Σύνορο Σκούρα στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Πελοπόννησος - Αργολίδα
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Franc 40%, Merlot 40%, Αγιωργίτικο 20%
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 42,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο Κτήμα Σκούρα Σύνορο παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Franc (40%), Merlot (40%) και Αγιωργίτικο (20%). Έχει χρώμα βαθύ, διαυγές πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι έντονη, γεμάτη πυκνότητα και φρεσκάδα εξαιτίας της φυτικότητας του Cabernet Franc. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι βασισμένος στο ώριμο φρούτο (κόκκινο μούρο, κόκκινο κεράσι και ώριμη φράουλα) μαζί με γλυκά αρώματα σοκολάτας, κανέλας, κέδρου και διακριτικό βαρέλι. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιο εκχύλισμα, αλκοόλ που ισορροπεί την τονισμένη οξύτητα και ώριμες πυκνές τανίνες. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με το φρούτο ακόμη πιο τονισμένο. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο και πολυπλοκότητα.
Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20˚C.
Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Cabernet Franc 15 μέρες, Merlot 20 μέρες, Αγιωργίτικο 18 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια (50% καινούρια και 50% δεύτερης χρήσης) για 13 μήνες, εκ των οποίων 4 sur lie.
Παραμονή μετά την εμφιάλωση 12 μήνες στο κελάρι του Κτήματος. Επιδέχεται παλαίωση.
Ταιριάζει με: κρέας αρνίσιο μαγειρευτό κόκκινο, κρέας μοσχαρίσιο μαγειρευτό κόκκινο, κρέας χοιρινό μαγειρευτό κόκκινο, κυνήγι μαγειρευτό κόκκινο, κυνήγι ψητό σχάρας, πουλερικά μαγειρευτά κόκκινα.

AddThis Social Bookmark Button