Μέγας Οίνος, Κτήμα Σκούρα


Μέγας Οίνος Σκούρα στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Πελοπόννησος - Κόρινθος
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο 80%, Cabernet Sauvignon 20%
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 39,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο Κτήμα Σκούρα Μέγας Οίνος παράγεται από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο (80%) και Cabernet Sauvignon (20%). Το χρώμα του είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύ­κνωση, πολυπλο­κότητα, αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατό­μουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτή­ρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύ­τητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρού­των, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ με­γάλη διάρκεια με τεράστια πολυπλοκότητα.
Σερβίρεται στους 18°C και επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο.
Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 15 μέρες, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε βαρέλια. Ωρίμανση sur lie σε καινούρια δρύινα βαρέλια για 16 μήνες. Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για 6 μήνες στο κελάρι του Κτήματος.
Ταιριάζει με: μπριζόλες στα κάρβουνα, κρέας μοσχαρίσιο ψητό σχάρας, κρέας μοσχαρίσιο ψητό φούρνου, τυρί σκληρό κίτρινο παλαιωμένο

AddThis Social Bookmark Button