Μαντείο, Κτήμα Αργυρίου


Μαντείο Αργυρίου στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Παρνασσού
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Στερεά Ελλάδα
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon 80%, Μαυρούδι 20%
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 28,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο ανερχόμενο οινοποιείο Αργυρίου, από το Πολύδροσο του Παρνασσού δημιουργεί ένα γοητευτικότατο ερυθρό κρασί παντρεύοντας το διάσημο Cabernet Sauvignon με το ταπεινό Μαυρούδι, με φρούτο που προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή. Με βάθος φρούτου και πολύ όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι είναι σίγουρα ένα κρασί που θα αγαπηθεί πολύ εύκολα.
Βαθύ κόκκινο χρώμα με πολύπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες σοκολάτας, καφέ και δρυός συνθέτουν ένα δυναμικό κρασί. Ώριμες τανίνες και εντυπωσιακή πυκνότητα δημιουργούν προϋποθέσεις για μακρά παλαίωση.
Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών σε κλούβες των 15 κιλών γίνεται προσεκτική διαλογή των υγειών σταφυλιών. Από εκεί οδηγούνται στο εκραγιστήριο (απουσία θλιπτηρίου) και στη συνέχεια οινοποιούνται ξεχωριστά λόγω του διαφορετικού βαθμού ωρίμανσης που έχει η κάθε ποικιλία. Το Cabernet ζυμώνει σε υψηλές θερμοκρασίες 26-28ºC προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη χρωματική ένταση ενώ το Μαυρούδι στους 18-22°C ώστε να διατηρηθεί το μέγιστο αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας. Ακολουθεί παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Συνδυάζεται με αγριογούρουνο σιγομαγειρεμένο, σεφταλιές, μοσχαρίσιες μπριζόλες, burger, μοσχάρι στιφάδο, κρεατόπιτες και ώριμα κίτρινα τυριά.

AddThis Social Bookmark Button