Μαυροτράγανο - Μανδηλαρια, Κτήμα Σιγάλα
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κόκκινα Κρασιά
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Σαντορίνης
Περιοχή: Κυκλάδες - Σαντορίνη
Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαυροτράγανο 25%, Μανδηλαριά 75%
Ξηρότητα: Ξηρός
Τιμή: 28,00€
Το Κτήμα Σιγάλα ΜΜ Μαυροτράγανο – Μανδηλαριά παράγεται από τις ποικιλίες Μανδηλαριά (75%) και Μαυροτράγανο (25%). Έχει βαθύ, ερυθρό χρώμα, με βιολετί ανταύγειες. Μύτη σύνθετη, με ώριμα, κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά. Στόμα πλούσιο, με βελούδινη υφή, αρώματα ίδια με αυτά της μύτης, τανίνες και οξύτητα σε ισορροπία.
Ο αμπελώνας είναι ηλικίας άνω των 60 ετών. Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης, ζύμωση σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Σερβίρεται στους 18°C.
Επιδέχεται παλαίωση 5 έτη.
Το Κτήμα Σιγάλα ΜΜ Μαυροτράγανο – Μανδηλαριά συνοδεύει τέλεια κόκκινα κρέατα, ψητά ή μαγειρευτά, “πλούσια” πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας και μαλακά τυριά.