Μαυρούδι, Κτήμα Τσάνταλη


Μαυρούδι Τσάνταλη στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Ισμαρικός Οίνος
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Θράκη - Μαρώνεια
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Μαυρούδι
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 23,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο Μαυρούδι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες. Το όνομά του αναδεικνύει το χαρακτηριστικό γνώρισμα των σταφυλιών, δηλαδή το σχεδόν μαύρο χρώμα των ρωγών. Η οικογένεια Τσάνταλη ξεκίνησε να αναβιώνει το Μαυρούδι με την ανασύσταση του Μαρωνίτικου αμπελώνα το 1995. Από τις πρώτες οινοποιήσεις η εξαιρετική δυναμική της ποικιλίας λόγω του διακριτού προφίλ της (πλούσια αρώματα, τανικός χαρακτήρας) ήταν αξιοσημείωτη. Σήμερα η καλλιέργεια της ποικιλίας έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές. Η εμφιάλωση όμως σε μονοποικιλιακό οίνο παραμένει σπάνια.
Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Έντονο αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα και μαύρα φρούτα (cassis, βατόμουρο, μύρτιλο). Στο στόμα πληθωρικό με μαλακές τανίνες, με τα φρουτώδη αρώματα της μύτης να συνδυάζονται με διακριτικές νότες γλυκών μπαχαρικών (γλυκόριζα, κανέλα, βανίλια) από το βαρέλι.
Προζυμωτική εκχύλιση για 24-48 ώρες. Η ζύμωση διαρκεί 8-10 ημέρες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση: 8 μήνες σε βαρέλια 300 λίτρων
Τύπος βαρελιών: 100% γαλλική δρυς (25% νέα και 75% 2ης και 3ης χρήσης)
Παλαίωση: 4 μήνες στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά
Ταιριάζει με: ζυμαρικά κόκκινα, πουλερικά ψητά σχάρας.

AddThis Social Bookmark Button