Μετόχι Χρωμίτσας, Κτήμα Τσάνταλη


Μετόχι Χρωμίτσας Κτήμα Τσάνταλη στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Αγίου Όρους
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Μακεδονία - Χαλκιδική
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon 60%, Λημνιό 40%
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 18,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο Οινοποιία Τσάνταλη Μετόχι Χρωμίτσας Ερυθρός παράγεται από τις ποικιλίες Λημνιό (40%) και Cabernet Sauvignon (60%). Βαθύ πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Σύνθετο αρωματικά με νότες βιολέτας (Λημνιό) και μικρών κόκκινων φρούτων συνδυασμένο με τον βοτανικό αρωματικό χαρακτήρα του Cabernet Sauvignon. Πλούσια και φινετσάτη δομή συμπυκνωμένων και ώριμων τανινών, με οξύτητα που του προσδίδει διάρκεια και μακριά επίγευση αναδεικνύοντας τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου. Αρωματική επιστροφή μαύρου πιπεριού και βανίλιας που προσδίδει η αμερικάνικη δρυς.
Μακρά προζυμωτική εκχύλιση 6-8 ημερών για το Λημνιό για μεγαλύτερη έκφραση του πολύπλοκου αρωματικού του δυναμικού, κλασσική ερυθρή οινοποίηση για το Cabernet Sauvignon με προζυμωτική εκχύλιση 3-4 ημερών και έντονες εκχυλίσεις κατά την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης.
Η ωρίμανση λαμβάνει χώρα σε βαρέλια γαλλικής και αμερικάνικης δρυός σε αναλογία 70%-30% αντιστοίχως για 8-10 μήνες. Ακολουθεί παλαίωση στη φιάλη για 4 μήνες.
Ιδανικός συνδυασμός δίπλα σε ψητά κρέατα, κοκκινιστά, ζυμαρικά με πλούσιες σάλτσες και κίτρινα τυριά.
Κατάλληλη θερμοκρασία στους 18-20°C.

AddThis Social Bookmark Button