Rossiu di Munte, Κτήμα Κατώγι Αβέρωφ
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κόκκινα Κρασιά
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Μετσόβου
Περιοχή: Ήπειρος - Μέτσοβο
Ποικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon
Ξηρότητα: Ξηρός
Τιμή: 44,00€
Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες βαρελιού.Στο στόμα είναι γεμάτο με πολλές και πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση για 22 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20-25°C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Alliers Chauffe Legere - Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα.
Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες τουλάχιστον.
Συνοδεύει κυρίως κρέατα, ενώ ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.