Rossiu di Munte Βλάχικο, Κτήμα Κατώγι Αβέρωφ


Rossiu di Munte Βλάχικο Κατώγι Αβέρωφ στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Μετσόβου
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Ήπειρος - Μέτσοβο
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Βλάχικο
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 59,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο Βλάχικο είναι γηγενής ποικιλία της Ηπείρου, με ευχάριστη οξύτητα, μαλακές τανίνες και αρωματικές νότες πιπεριών. Rossiu di Munte σημαίνει “κόκκινο του βουνού” στη τοπική βλάχικη διάλεκτο. Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος.
Το Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Βλάχικο είναι ένα κρασί με διαυγές κόκκινο χρώμα και με εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του.
Εκραγισμός, έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε 18 ημέρες και κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν 2 εμβαπτισμοί του «καπέλου» την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης ήταν μεταξύ 20 και 25°C και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί οδηγήθηκε για ωρίμανση σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen), όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια, η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίστηκε γι’ ακόμη 10 μήνες.
Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 17-18°C.
Το Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Βλάχικο συνοδεύει αέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με κρέας μοσχαρίσιο ψητό σχάρας, κρέας χοιρινό ψητό σχάρας, κυνήγι μαγειρευτό κόκκινο, κυνήγι μαγειρευτό λευκό, κυνήγι ψητό σχάρας, κυνήγι ψητό φούρνου, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά.

AddThis Social Bookmark Button