Rossiu di Munte Pinot Noir, Κτήμα Κατώγι Αβέρωφ
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κόκκινα Κρασιά
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Μετσόβου
Περιοχή: Ήπειρος - Μέτσοβο
Ποικιλιακή Σύνθεση: Pinot Noir
Ξηρότητα: Ξηρός
Τιμή: 59,00€
Κρασί ρουμπινί χρώματος, με βιολετί ανταύγειες. Τόσο αρωματικά όσο και γευστικά εκφράζει το φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με γήινες αρωματικές νότες, νότες μπαχαρικών και τριαντάφυλλου. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του και τη δροσερή οξύτητά του, που το καθιστά ιδιαίτερα απολαυστικό με φαγητό.
Εκραγισμός, έκθλιψη και εκχύλιση διάρκειας έως και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 27 ημέρες. Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν 2 εμβαπτισμοί του «καπέλου» την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης διατηρήθηκε μεταξύ 15º και 25ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγήθηκε για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Nevers, Light Toasting) όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίστηκε για ακόμη 21 μήνες.
Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς τη χρήση φίλτρου και χωρίς προηγούμενη ψύξη του κρασιού.
Εκφραστικό Pinot Noir με έντονο το αποτύπωμα της περιοχής του.
Περιορισμένης κυκλοφορίας.
Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 17-18°C.
Δοκιμάστε το με τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια.