Rossiu di Munte Pinot Noir, Κτήμα Κατώγι Αβέρωφ


Rossiu di Munte Pinot Noir Κατώγι Αβέρωφ στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Μετσόβου
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Ήπειρος - Μέτσοβο
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Pinot Noir
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 59,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚρασί ρουμπινί χρώματος, με βιολετί ανταύγειες. Τόσο αρωματικά όσο και γευστικά εκφράζει το φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με γήινες αρωματικές νότες, νότες μπαχαρικών και τριαντάφυλλου. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του και τη δροσερή οξύτητά του, που το καθιστά ιδιαίτερα απολαυστικό με φαγητό.
Εκραγισμός, έκθλιψη και εκχύλιση διάρκειας έως και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 27 ημέρες. Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν 2 εμβαπτισμοί του «καπέλου» την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης διατηρήθηκε μεταξύ 15º και 25ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγήθηκε για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Nevers, Light Toasting) όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίστηκε για ακόμη 21 μήνες.
Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς τη χρήση φίλτρου και χωρίς προηγούμενη ψύξη του κρασιού.
Εκφραστικό Pinot Noir με έντονο το αποτύπωμα της περιοχής του.
Περιορισμένης κυκλοφορίας.
Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 17-18°C.
Δοκιμάστε το με τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια.

AddThis Social Bookmark Button