Perpetuus, Κτήμα Νίκος Λαζαρίδης
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κόκκινα Κρασιά
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Μακεδονίας
Περιοχή: Μακεδονία - Δράμα
Ποικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Franc 60%, Μαυρούδι 40%
Ξηρότητα: Ξηρός
Τιμή: 56,00€
Perpetuus στα λατινικά σημαίνει διαρκής, διηνεκής, αέναος.
Η NICO LAZARIDI μέσα από συνεχή αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών και ποιοτικής υπέρβασης και έπειτα από πολυετή σχεδιασμό και συνεχείς μικροοινοποιήσεις, δημιούργησε το 2004 μια οικογένεια οίνων που κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, που κερδίζουν τη μάχη με τον χρόνο καθώς διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.
Η ευγενική καταγωγή του premium ερυθρού οίνου της NICO LAZARIDI Perpetuus Ερυθρό αναδεικνύεται από την ιδιαίτερη ποικιλιακή του σύνθεση, την εφαρμογή ερυθρής οινοποίησης με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση και την απουσία φιλτραρίσματος.
Κρασί με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που διακρίνεται από τη χρήση της ποικιλίας Μαυρούδι, γνωστής από την αρχαιότηρα καθώς έχει τις ρίζες της στην πατρίδα του Διόνυσου, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο συνδυασμός με την ποικιλία Cabernet Franc χαρίζει εξαιρετική πολυπλοκότητα στον οίνο.
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση. Ακολουθεί ωρίμαση 24 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια πυκνού πορώδους. Εμφιαλώνεται μετά από φυσική σταθεροποίηση και χωρίς φιλτράρισμα – οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος είναι φυσιολογική.
Βαθύ πορφυρό χρώμα. Έντονη και πολύπλοκη μύτη. Αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, καπνού, νύξεις σοκολάτας, μπαχαρικών και αποξηραμένα δαμάσκηνα. Στόμα ευγενές με γεμάτο σώμα, υψηλές και μαλακές τανίνες και ζωηρή οξύτητα, μακρά επίγευση.
Επιδέχεται παλαίωση 12-15 χρόνια από τον τρύγο.
Σερβίρεται στους 16–18°C.
Συνοδεύει ιδανικά αγριογούρουνο ψητό, κουνέλι ριγανάτο, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, φτερωτό και ορεινό κυνήγι και κοκκινιστά κόκκινα κρέατα.