Ευχές Ερατεινές, Κτήμα Πιερία Ερατεινή


Ευχές Ερατεινές Πιερία Ερατεινή στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Πιερίας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Μακεδονία - Πιερία
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Syrah, Ξινόμαυρο
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 30,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΗ Πιερία Ερατεινή, ιδρύθηκε το 2006 από τους οινολόγους Παύλο Αργυρόπουλο και τον Ανδρέα Πάντο, στον Κολινδρό της Πιερίας. Καλλιεργούν 150 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων, στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο Κολινδρός είναι τόπος «χτισμένος» σε λοφώδη περιοχή, εκεί όπου τα Πιέρια εμφανίζουν την πιο κοντινή προς το Θερμαϊκό απόληξή τους.
Ένα κρασί χωρίς περιττές επεξεργασίες, αφιλτράριστο και άψυκτο με βάθος και ψυχή για να αντέξει στο χρόνο. Μεταξύ των χαρισματικών ερυθρών ποικιλιών τρείς ξεχωρίζουν για την δύναμη τον χαρακτήρα και την ικανότητα για μακρόχρονη παλαίωση. Το Cabernet Sauvignon που προικίζει με το δοκιμασμένο φαινολικό δυναμικό του, η Syrah που προσφέρει φινέτσα και φρουτώδη αρώματα και το Ξινόμαυρο που θα υπογραμμίσει την δροσερή επίγευση προσθέτοντας δυνατότητες παλαίωσης.
Σχεδόν αδιαπέραστο ρουμπινί χρώμα και μπόλικα δάκρυα στο ποτήρι που αποτελούν μια πρώτη ένδειξη για υψηλό αλκοόλ. Εκφραστικότατη μύτη, άψογη, η οποία συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή με την συμπύκνωση που διαθέτει. ‘Ζουμερός’ φρουτώδης χαρακτήρας, μαύρα και κόκκινα φρούτα σε συνύπαρξη, πικάντικες οι νύξεις από τη δρυ, προσθέτουν έναν πιπεράτο χαρακτήρα στο κρασί και βοτανικότητα διάχυτη, λίγο απροσδιόριστη αρωματικά. Στόμα με πυκνότητα, σωστά δομημένες τανίνες, λεπτόκοκκες, πλούσια αρωματικά παλέτα με επιπλέον νύξεις σοκολάτας, καπνού και πιο γλυκών μπαχαρικών, να κυριαρχούν στη βανιλάτη επίγευση.
Σερβίρεται στους 16–18°C.
Ταιριάζει εξαιρετικά με: κρέας κυρίως μοσχαρίσιο σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και σάλτσες. Από μοσχαρίσιο ραγού με σπαγγέτι, μέχρι το φιλέτο σας ή την μπριζόλα σας στη σχάρα και όλα τα παραδοσιακά κοκκινιστά κατσαρόλας.

AddThis Social Bookmark Button