Cava Δρυόπη, Κτήμα Τσέλεπος
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κόκκινα Κρασιά
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Νεμέας
Περιοχή: Πελοπόννησος - Νεμέα
Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο 70%, Cabernet Sauvignon 30%
Ξηρότητα: Ξηρός
Τιμή: 41,00€
Βαθύ ρουμπινί στην όψη με μωβ έντονες ανταύγειες που μας επιτρέπει εξ’ αρχής να αντιληφθούμε τον έντονο και πληθωρικό του χαρακτήρα. Μαύρα μούρα, βύσσινα, κεράσι, δαμάσκηνο και γενικά ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα κατακλύζουν τόσο τη μύτη, όσο και τον ουρανίσκο.
Χαρακτήρας βοτανικότητας (μέντα) και φυτικότητας (πράσινη πιπεριά) μαζί με γλυκές νότες καπνού, σοκολάτας και μπαχαρικών, όπως η κανέλα και η βανίλια προσφέρουν επιπλέον πολυπλοκότητα και βάθος στη γεύση.
Πληθωρικό, με γεμάτο σώμα, έντονες αλλά ταυτόχρονα βελούδινες τανίνες και τραγανή οξύτητα στο στόμα. Γεύσεις ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων κυριαρχούν στο στόμα, μαζί με γλυκές νότες μπαχαρικών και σοκολατένια επίγευση.
Πραγματικά για ένα πολύπλοκο και ενδιαφέρον κρασί που σίγουρα με τα χρόνια θα αναπτύξει ακόμα περισσότερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικά.
Το Αγιωργίτικο προέρχεται από παλαιά κλήματα, στην περιοχή Κούτσι της Νεμέας, η οποία μας προσφέρει χαμηλή στρεμματική απόδοση και έχει ένα μοναδικό terroir. To Cabernet Sauvignon προέρχεται από την Τεγέα Αρκαδίας, από όπου προέρχεται και το Αυλοτόπι. Το κρασί ωρίμασε για 24 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, από τα οποία το 70% είναι καινούργιο ενώ το υπόλοιπο 30% δεύτερης χρήσης. Κατόπιν το κρασί εμφιαλώθηκε και οι φιάλες παρέμειναν για 24 μήνες στο κελάρι πριν τη διάθεση στο εμπόριο.
Συνίσταται µετάγγιση του σε µια καράφα περίπου 30-45 λεπτά πριν το γεύµα.
Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (10-15 χρόνια) και σερβίρεται στους 16-18°C.
Συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα στη σχάρα, rib eye, BBQ, Τ- bone, κόκορα κρασάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό, σουτζουκάκια σμυρνέικα, burger, πλατώ τυριών ωρίμανσης.