Άγιος Χρόνος, Κτήμα Αβαντίς


Άγιος Χρόνος Αβαντίς στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Εύβοιας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Στερεά Ελλάδα - Μύτικας Ευβοίας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Syrah 92%, Viognier 8%
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 45,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςO Άγιος Χρόνος είναι το αποτέλεσμα του παντρέματος δύο ευγενών ποικιλιών, Syrah με Viognier, όπως συνηθίζουν στον Βόρειο Ροδανό της Γαλλίας. Παράγεται από ανθρώπους που μοιράζονται το πάθος και το όραμά τους για την δημιουργία του Μεγάλου κρασιού από την Εύβοια. Άγιος, είναι ο χρόνος που εξελίσσει ένα εξαιρετικό κρασί σε Μεγάλο, Άγιος ήταν και ο χρόνος που πέρασε αυτά τα χρόνια και μας δίδαξε το Κρασί.
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, μύτη με έντονο πολύπλοκο bouquet, αρώματα βιολέτας, γλυκόριζας, κόκκινα φρούτα και ισορροπημένο βαρέλι. Στόμα πλούσιο πικάντικο, με πολύ κομψές βελούδινες τανίνες, οξύτητα καταλυτική και φινέτσα σπάνια για ελληνικό κρασί. Αρώματα βερίκοκου να μπερδεύονται παιχνιδιάρικα με γλυκό κόκκινο φρούτο και μακριά επίγευση.
Συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών και μακρά εκχύλιση.
12μηνη ωρίμανση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Συνίσταται µετάγγιση του σε µια καράφα περίπου 30-45 λεπτά πριν το γεύµα.
Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (10-12 χρόνια) και σερβίρεται στους 16-18°C.
Ταιριάζει με: κρέας αρνίσιο μαγειρευτό κόκκινο, κρέας αρνίσιο ψητό φούρνου, κρέας καυτερό, κρέας μοσχαρίσιο μαγειρευτό κόκκινο, κρέας χοιρινό μαγειρευτό κόκκινο, κυνήγι μαγειρευτό κόκκινο, πουλερικά καυτερά.

AddThis Social Bookmark Button