Δύο Θεοί (Deux Dieux), Οινοποιείο Αϊβαλή
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κόκκινα Κρασιά
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Νεμέας
Περιοχή: Πελοπόννησος - Νεμέα
Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο, Syrah
Ξηρότητα: Ξηρός
Τιμή: 48,00€
Πατέρας και υιός, ο Χρήστος και ο Σωτήρης Αϊβαλής δημιουργούν τους Δύο Θεούς, ένα εξαιρετικό κρασί από δυο διαφορετικές ποικιλίες. Το Deux Dieux είναι ένα blend από το φημισμένο για την περιοχή Νεμέα Αγιωργίτικο, με το Syrah, το οποίο μας δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Πελοπόννησο.
Στην όψη βαθύ πορφυρό με μωβ ανταύγειες. Στη μύτη πρωταγωνιστούν αρώματα ώριμων μαύρων και κόκκινων φρούτων (μαύρο και κόκκινο κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, μύρτιλλο), τα οποία έρχονται σε ευχάριστη αρμονία με ανθικές και φυτικές νύξεις που θυμίζουν βιολέτα, λεβάντα και ευκάλυπτο.
Η παρουσία του Syrah είναι αισθητή καθώς έχει μια αίσθηση πιπεριού και μπαχαρικών. Η παραμονή του στο βαρέλι για 30 μήνες, αλλά και η παραμονή του στη φιάλη του προσδίδει αξιοπρόσεκτη πολυπλοκότητα που εκφράζεται με αρώματα βουτύρου, βανίλιας, κακάου, σοκολάτος, κέδρου και καπνού. Στη στόμα ξηρό, με γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα, υψηλό αλκοόλ (15%) και γεύσεις κόκκινων και μαύρων ώριμων φρούτων, πιπεριού, σοκολάτας, κακάου και βανίλιας.
Τα σταφύλια προέρχονται από παλαιά ξηρικά αμπέλια σε έντονα επικληνές και αργυροπηλώδες έδαφος. Μετά τη ζύμωση του για 30 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια παραμένει για λίγο διάστημα στη φιάλη πριν τη διάθεση του στο εμπόριο.
Συνίσταται µετάγγιση του σε µια καράφα περίπου 30-45 λεπτά πριν το γεύµα.
Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (10-15 χρόνια) και σερβίρεται στους 16-18°C.
Ταιριάζει με: κρέας αρνίσιο ψητό σχάρας, κρέας μοσχαρίσιο ψητό σχάρας, κυνήγι ψητό σχάρας, κυνήγι ψητό φούρνου.