Μαλαγουζιά, Κτήμα Γεροβασιλείου


Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Επανομής
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Μακεδονία - Θεσσαλονίκη
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Μαλαγουζιά
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 32,00€
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο κρασί Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από την εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου είναι ο πρώτος που πήρε τη Μαλαγουζιά από τον καθηγητή Αμπελογραφίας και Αμπελουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλη Λογοθέτη, που διατηρούσε πειραματικό αμπελώνα, και την οινοποίησε στο Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Στη συνέχεια, το 1981 καλλιεργήθηκε απο τον ίδιο στον δικό του αμπελώνα στην Επανομή. Είναι λοιπόν ο άνθρωπος που διέσωσε αλλά και διέδωσε την Μαλαγουζιά, δίνοντας κλήματα αρχικά στο Ινστιτούτο Οίνου και από εκεί στη Ρωξάνη Μάτσα και στον οινοποιό Θανάση Παρπαρούση.
Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18°C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.
Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.
Σερβίρεται στους 8-10°C.
Το κρασί Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά συνδυάζεται τέλεια με θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.

AddThis Social Bookmark Button