Παράγκα, Κτήμα Κυρ-Γιάννη


Παράγκα Κυρ-Γιάννη στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Μακεδονίας
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Μακεδονία - Αμύνταιο
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Ροδίτης 80%, Μαλαγουζιά 20%
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 17,00€
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤο Κτήμα Κυρ-Γιάννη Παράγκα Λευκό προέρχεται από τις ποικιλίες Ροδίτη (80%) και Μαλαγουζιά (20%). Πρόκειται για ένα κλασικό χαρμάνι της Κυρ–Γιάννη, με έντονα αλλά εκλεπτυσμένα αρώματα από γιασεμί, λευκόσαρκο ροδάκινο και βερίκοκο, τυπικά της Μαλαγουζιάς. Η φρεσκάδα του ορεινού Ροδίτη, ισορροπεί ευχάριστα και προσφέρει στο χαρμάνι δροσερή οξύτητα και νεύρο. Η παρατεταμένη γεμάτη, φρουτώδης επίγευση, στηρίζει τη γευστική ένταση και υπογραμμίζει ένα σύνολο με γοητευτικό χαρακτήρα, σε μια εξαιρετική οινική χρονιά.
Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στη ζώνη ονομασίας προέλευσης Αμύνταιο, σε υψόμετρο 700 μ. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 800 kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά γίνεται ηπιότερο από την παρουσία τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.
Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση των πρόδρομων αρωματικών ενώσεων που υπάρχουν στο φλοιό του σταφυλιού και συμβάλλουν στη μετέπειτα αρωματική σύνθεση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απλάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Χάρη στη μηλογαλακτική ζύμωση το κρασί αποκτά όγκο, ενώ το batonnage διάρκειας 3-5 μηνών στη δεξαμενή του προσδίδει δομή και μια πιο λιπαρή αίσθηση.
Σερβίρεται στους 10-12°C.
Επιδέχεται παλαίωση 2-3 έτη.
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη Παράγκα Λευκό πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

AddThis Social Bookmark Button