Μοσχοφίλερο, Κτήμα Μπουτάρη


Μοσχοφίλερο Μπουτάρη στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Μαντινείας
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Πελοπόνησσος - Μαντινεία
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Μοσχοφίλερο
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 15,00€
Κρασιά λευκά στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΔιασώζοντας κυριολεκτικά την ποικιλία Μοσχοφίλερο από εξαφάνιση και αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της έντονα αρωματικής ποικιλίας, δημιουργήθηκε ένα από τα πιο εμπορικά σήματα της αγοράς ιστορικά.
Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη αποτελεί πλέον συνώνυμο της ποικιλίας Μοσχοφίλερο και έχει κερδίζει επάξια την διεθνή αναγνώριση, ως ένα από τα πιο ευέλικτα κρασιά που εκπλήσσει τις διεθνείς κουζίνες.
Λευκοκίτρινο με πρασινοκίτρινες ανταύγειες και έντονο ποικιλιακό άρωμα ανθέων και εσπεριδοειδών στη μύτη και στο στόμα, με κυρίαρχα το λευκό τριαντάφυλλο και τα άνθη πορτοκαλιάς. Φρέσκο κρασί, γεμάτο και ισορροπημένο με επίγευση που διαρκεί.
Όταν τα σταφύλια φτάσουν στην επιθυμητή τεχνολογική ωριμότητα γίνεται η συγκομιδή και η πρώτη διαλογή στο αμπέλι. Τα σταφύλια έρχονται στο οινοποιείο όπου και ψύχονται στους 10°C.
Ακολουθεί χειροδιαλογή, εν συνεχεία εκραγισμός και είσοδος του σταφυλοπολτού στο πιεστήριο. Σε μέρος της ποσότητας εφαρμόζεται η τεχνική της προζυμωτικής εκχύλισης παρουσία αδρανών αερίων και στην συνέχεια ακολουθεί πρόγραμμα πίεσης.
Ο χυμός που ελευθερώνεται μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου απολασπώνει με την εφαρμογή ψύξης. Η θερμοκρασία της αλκοολικής ζύμωσης κυμαίνεται στους 14-18°C για τη διατήρηση των πρωτογενών και δευτερογενών αρωμάτων.
Με το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης το κρασί μεταγγίζεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου ωριμάζει με ταυτόχρονη ανάδευση των λεπτών λασπών, έως την εμφιάλωση του.
Σερβίρεται στους 10-12°C.
Επιδέχεται παλαίωση 1-2 έτη.
Το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη συνοδεύει ευχάριστα, σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα θαλασσινών και ψάρια, όπως κουτσομούρες ψητές και μύδια πιλάφι, πιάτα κρεάτων όπως αρνάκι λαδορίγανη, παστό, γουρουνόπουλο, αλλά και πιάτα φρούτων. Τυριά μαλακά με λίγα λιπαρά, όπως κατίκι Δομοκού.

AddThis Social Bookmark Button