Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ένα πέτρινο Γεφύρι που άντεξε στον χρόνο…

Το Παλιό τοξωτό Γεφύρι στην ΤσαγκαράδαΤο πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Τσαγκαράδας βρίσκεται στην αρχή του χωριού και από εκεί ξεκινά το φαράγγι του Μυλοποτάμου. Αποτελεί το παλαιότερο και πιο γνωστό γεφύρι του Πηλίου, με ένα χαρακτηριστικό οξυκόρυφο τόξο.

Χτίστηκε τον 18ο αιώνα (1728) και γεφυρώνει το φαράγγι του Μυλοποτάμου που βρίσκεται ανάμεσα στην Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι. Από εδώ περνάει το μονοπάτι που ξεκινάει από τις Μηλιές και διασχίζοντας το βουνό καταλήγει στην Τσαγκαράδα.

Το τόξο έχει άνοιγμα 12μ. και ύψος 6μ. ενώ το συνολικό μήκος του γεφυριού είναι 18μ.

Η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη. Από τον κεντρικό δρόμο θα συναντήσετε μία πινακίδα που γράφει «παλιό γεφύρι». Ένα κατηφορικό μονοπάτι ανάμεσα στις καστανιές σας οδηγεί σε λίγα λεπτά σε ένα απίθανο μέρος μέσα στο δάσος με τα πλατάνια.

Εδώ θα βρείτε παγκάκια για να ξεκουραστείτε και να χαρείτε την ηρεμία που προσφέρει το θρόισμα των φύλλων και το τρεχούμενο νερό από το φαράγγι.

Το καφέ που βρίσκεται πάνω από το παλιό γεφύρι αποτελεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επιλογή διασκέδασης και χώρος διοργάνωσης συναυλιών.

Photo gallery

Τοποθεσία στον χάρτη