Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Όταν το «πάντρεμα» του βουνού με την θάλασσα γίνεται εφικτό…

Καλοκαίρι στην Τσαγκαράδα Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το χωριό μας μετατρέπεται στο απόλυτο θερινό θέρετρο λόγω του ότι η Τσαγκαράδα με τις υπέροχες παραλίες του Μυλοποτάμου και της Φακίστρας σε συνδυασμό με τον υπέρλαμπρο ελληνικό ήλιο και την μαγεία της φύσης, δημιουργούν μία σύνθεση υπεροχής που είναι βέβαιο πως θα σας μαγέψει.

Τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες ένα αίσθημα ανεμελιάς πλανάται στον αέρα. Η ομορφιά της Τσαγκαράδας είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς οι φωτεινές ακτίνες του εκθαμβωτικού ελληνικού ήλιου τονίζουν με ένα μοναδικό τρόπο το ήδη θαυμάσιο τοπίο.

Στην Τσαγκαράδα, η φύση φαίνεται να διανύει την πιο δραστήρια περίοδο το καλοκαίρι. Η βλάστηση είναι πλούσια και το τοπίο μοιάζει παραδεισένιο, ειδικά στις περιοχές κοντά στη θάλασσα. Ψηλά στο βουνό το τοπίο παραμένει εξίσου όμορφο, με τις οξιές, τις καστανιές και τα πλατάνια να δεσπόζουν. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η πραγματικά μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει στο κέντρο του χωριού (540 μέτρα υψόμετρο) με το σημείο του Άθωνα (820 μέτρα υψόμετρο).

Από το τέλος του καλοκαιριού αρχίζουν επίσης οι γεωργικές δραστηριότητες με την προετοιμασία των δέντρων για την μετέπειτα συγκομιδή των καστάνων, μήλων και πιο μετά της ελιάς. Οι λιγοστοί δε κάτοικοι που έχουν αμπέλια ασχολούνται με τον τρύγο, ώστε το φθινόπωρο να αφοσιωθούν με το πάτημα των σταφυλιών και την παραγωγή του κρασιού της χρονιάς.

Photo gallery