Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οργανωμένες πεζοπορίες από έμπειρους συνοδούς…

Οργανωμένες πεζοπορίες στην Τσαγκαράδα Η Τσαγκαράδα αλλά και ο ευρύτερος χώρος του ανατολικού Πηλίου, είναι ο ιδανικότερος τόπος για πεζοπορικές διαδρομές, μέσα σε καλντερίμια και μονοπάτια που χάνονται στα δάση της καστανιάς και της οξιάς.

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί τη χαρά της πεζοπορίας, γνωρίζοντας την ιστορία και την παράδοση της περιοχής, μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον πλημμυρισμένο στο πράσινο και με το γαλάζιο του Αιγαίου να φωτίζει και να ταξιδεύει το βλέμμα μας.

Βαδίστε στις διαδρομές που σας προτείνουμε ή ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί τις πεζοπορικές σας επιθυμίες.

Οι διαδρομές που ο Νικόλας Μέλης σας προτείνει είναι οι εξής:

Τα ξύλινα γεφυράκια είναι μέρος της διαδρομής Γύρος Τσαγκαράδας...
Μια μαγευτική κυκλική διαδρομή μέσα στο δίκτυο καλντεριμιών του χωριού.
Θα περιηγηθείτε στις συνοικίες της Τσαγκαράδας με την ιδιαίτερη χωροταξία που τις διακρίνει, ανάμεσα σε κατάφυτους κήπους, παλιά αρχοντικά και δασικά τμήματα με καστανιές.
Θα ξαποστάσετε κάτω από τους χιλιόχρονους πλάτανους στις πανέμορφες πλατείες, θα δροσιστείτε στις περίτεχνες κρήνες και θα θαυμάσετε την άγρια ομορφιά του φαραγγιού του Μυλοποτάμου από τον λόφο της Κούτρας γνωρίζοντας παράλληλα την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την παράδοση του χωριού.
Διάρκεια: 3 ½ ώρες περίπου

Αφετηρία: πλατεία Αγίων Ταξιαρχών

Μανιτάρια θα συναντήσετε σχεδόν όλη την διάρκεια του έτουςΤσαγκαράδα – Νταμούχαρη – Φακίστρα...
Ακολουθώντας το κεντρικό καλντερίμι που για αιώνες συνέδεε τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου με τον Παγασητικό Κόλπο και έχοντας για αφετηρία την πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών της Τσαγκαράδας, θα διασχίσετε το χωριό κάνοντας μια μικρή γνωριμία με την ιστορία του.
Μετά από μία (1) ώρα απολαυστικής πεζοπορίας θα αφήσετε πίσω την κεντρική πλατεία της Αγίας Κυριακής και σε περίπου 15 λεπτά θα βρεθείτε στα θρυλικά «Καγκιόλια» με τελικό προορισμό την παραλία της Νταμούχαρης.
Αφού υπάρξει η απαραίτητη ξεκούραση, θα ακολουθήσετε το παραλιακό μονοπάτι που κατευθύνεται νότια και περνώντας από τον Άγια Αθανάσιο και το Κρυφό Σχολειό, θα καταλήξετε στον κόλπο της Φακίστρας.
Διάρκεια: 4 ώρες περίπου
Αφετηρία: πλατεία Αγίων Ταξιαρχών

Ανάλογα με την εποχή και κατόπιν συνεννόησης, σε συνεργασία με το «Pelion Secrets», η επιστροφή από την Νταμούχαρη μπορεί να γίνει δια θαλάσσης με canoe kayak.

Διασχίζουμε το δάσος με τις οξιές και τις καστανιές Μηλιές – Ξουρίχτι – Τσαγκαράδα...
Η πιο κλασική διαδρομή του Πηλίου, καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του κεντρικού καλντεριμιού το οποίο συνδέει τον Παγασητικό Κόλπο με τα βορειοανατολικά παράλια της χερσονήσου και που για αιώνες λειτουργούσε σαν κύριος συνδετικός και εμπορικός άξονας για τα απομονωμένα χωριά του ανατολικού Πηλίου.
Διάρκεια: 4 ½ ώρες περίπου
Αφετηρία: κεντρική πλατεία Μηλεών

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Νικόλας Μέλης
  • Κινητο: 6938959499
  • Σταθερό: 2426049724

Photo gallery

Ευχαριστούμε τον κ. Μέλη για την ευγενική παραχώρηση των κειμένων και των φωτογραφιών.