Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το χιόνι αφαιρεί το γκρίζο και μας χαρίζει το λευκό…

Χειμώνας στην Τσαγκαράδα Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Τσαγκαράδα, τα ποικιλόμορφα καιρικά φαινόμενα, οι χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και το εποχιακό κλίμα, επηρεάζουν το περιβάλλον, δημιουργώντας, την ίδια στιγμή, μία ατμόσφαιρα μελαγχολίας. Βαριές βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας σε συνδυασμό με χαλάζι και αρκετές φορές χιόνι, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής.

Στην καρδιά του χειμώνα, η εμφάνιση της πολυμορφικής φιγούρας του τοπίου υφίσταται μια εμφανή αλλαγή. Ειδικά στα ψηλότερα σημεία του χωριού, οι κορυφές γίνονται κάτασπρες λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων, ενώ κάποιες φορές οι ρεματιές –που είναι αρκετές- παγώνουν, μοιάζοντας με κρυστάλλινους καθρέφτες. Τις ημέρες δε που υπάρχει ηλιοφάνεια, αξίζει να παρατηρήσουμε πως ο ήλιος αντανακλά είτε στο χιόνι είτε στα σημεία που υπάρχει πάγος.

Στα χαμηλότερα σημεία του χωριού, κοντά στην θάλασσα, οι ποικίλοι άνεμοι παίζουν κρυφτό, ενώ η αναταραγμένη θάλασσα και τα κύματα που σπάνε στην ακτή, δημιουργούν ένα συναρπαστικό τοπίο.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο σκουρόχρωμος ουρανός, τα γκρίζα σύννεφα, τα σοβαρά καιρικά φαινόμενα και το αναζωογονητικό κρύο κάποιες φορές καθιστούν αδύνατο τα ταξίδια, ακόμη και την έξοδο από το σπίτι.

Πιο χαρακτηριστική στιγμή είναι αυτή πίσω στο μακρινό 1987 όπου το χιόνι έπεφτε για περίπου 30 ημέρες με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού στην κεντρική συνοικία της Αγίας Παρασκευής να φτάνει τα 2 (δύο) μέτρα. Ήταν δε, τόσο πολύ το χιόνι ώστε σε αρκετά σπίτια η έξοδος από αυτά γινόταν από τον δεύτερο όροφο…

Ο χειμώνας αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να απολαύσετε τη ζεστασιά του σπιτιού σας, να συγκεντρωθείτε γύρω από το τζάκι ή να καθίσετε αναπαυτικά μπροστά από το παράθυρό σας και να αγναντεύετε την ασυναγώνιστη θέα που δημιουργούν τα καιρικά φαινόμενα το χειμώνα. Ένα γλυκό αίσθημα μελαγχολίας θα πλανάται στον αέρα.

Για τους λάτρεις τον χειμερινών δραστηριοτήτων το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου βρίσκεται αρκετά κοντά (περίπου 30 λεπτά) στο οποίο θα σας δοθεί η δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε το φυσικό χάρισμα της περιοχής.

Photo gallery