Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η πολιτιστική κληρονομιά της Τσαγκαράδας…

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου εν Άθω στην Τσαγκαράδα Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου εν Άθω βρίσκεται σε υψόμετρο 820 μέτρων και περιβάλλεται από οξιές και καστανιές.

Η ημερομηνία κατασκευής του Ι. Ν. είναι Σεπτέμβριος του 1888 και όπως μαρτυρά η επιγραφή στην είσοδο του ναού, η δαπάνη ήταν της Μαρίας Δημητρίου Καπετανοπούλου.
Στον Άγιο Αθανάσιο εν Άθω μπορείτε να φτάσετε ακολουθώντας τον χωματόδρομο που ξεκινά είτε από την συνοικία της Αγίας Παρασκευής είτε από την συνοικία των Αγίων Ταξιαρχών. Στο σημείο που οι δύο δρόμοι ενώνονται, βρίσκεται το ξωκλήσι.

Είναι από τα πιο γραφικά ξωκλήσια ολόκληρου του Πηλίου και αποτελεί για τους πολύ «θαρραλέους» το καλύτερο μέρος για την γαμήλια τελετή.
Ο χώρος πέριξ του Ι. Ν. έχει διαμορφωθεί με ξύλινα τραπεζάκια και παγκάκια και κατά τον εορτασμό διοργανώνεται πανηγύρι στο οποίο συρρέει πλήθος κατοίκων από την Τσαγκαράδα αλλά και τις γύρω περιοχές.

Παρόλο την ηλικία και την τοποθεσία που βρίσκεται, ο Ι. Ν. διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται και το γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες το χιόνι εδώ είναι αρκετό.
Εξάλλου, τα σημάδια στην στέγη του Ι. Ν. είναι ευδιάκριτα στις φωτογραφίες.

Κατασκευάστηκε Σεπτέμβριος 1888
Εορτάζει 5 Ιουλίου
Θεία Λειτουργία κατά τον εορτασμό
Εκτελείται Θεία Λειτουργία
Διοργάνωση πανηγυριού Διοργανώνεται λαϊκό πανηγύρι

Photo gallery

Τοποθεσία στον χάρτη